Za vse usnjene izdelke znamke RAW se uporablja samo prvorazredno naravno usnje.  Tako imenovano vegetabilno usnje.  To je prva plast kože živali. Je hkrati najbolj pristna saj kljub barvanju  ostanejo sledi  vlaken ali drugače rečeno vidna je prava struktura kože. Zato je čisto vsak košček  že same surovine za naše izdelke popoln unikat in neponovljiv.  Tako je tudi vsak RAW izdelek neponovljiv in vsak za sebe poseben. Najlepše se to vidi pri barvanju z barvami. Saj se uporablja samo neagresivne barve, ki ne spreminjajo strukture samega usnja in tako tudi niso škodljiva za ljudi. Ravno iz tega razloga se lahko zgodi, da bo vaš izdelek imel na eni strani različno obarvane dele, saj je tudi koža v sami osnovi različno pigmentirana in drugače vsrka barvo.  Izjema je samo črna,saj je sama po sebi tako dominantna, da prekrije vse.

 

Glede nato, da so izdelki RAW iz prve plasti in ne iz t.i. cepljenca, je sama osnova nekoliko debelejša. To pa enostavno pomeni daljšo oziroma zelo dolgo življensko dobo izdelkov. Ob normalni uporabi in rednem vzdrževanju lahko pričakujete, da boste svoj izdelke RAW uporabljali 10 let ali več!

Sukanec, ki je uporabljen, je prav tako najvišje kvalitete, dodatno povoskan, izjemno vzdržljiv in namenjen izključno samo za ročno šivanje.

Pomembno je vedeti to, da je usnje, ki uporabljam pridobljeno od živali, ki so bile vzrejene za pridelavo mesa. Tako je to usnje kot stranski produkt mesne industrije in zato tudi dodana vrednost življenja živali, ki je dala svoje življenje.

 

Barvanje:  Ker se praktično vsi odločijo za nakup barvanega izdelka nekaj tudi o tem.

Uporabljam samo najbolj kvalitetne barve na osnovi olj. Proizvajalca, ki je na tržišču že od leta 1917. Pred vsakim barvanjem se usnje navlaži in zaščiti s sezamovim oljem, nato se ga pobarva. Po barvanju sledi posebna impregnacija in zaščita barve. Na koncu pa se vse zaščiti in nežno spolira s čebeljim voskom.

 

Vzdrževanje:  Smiselno je zelo enostavno vzdrževanje. S suho ali vlažno krpo obrišemo izdelek, ter pustimo, da se posuši. V kolikor se je usnje nekoliko osušilo in postalo trše (v primeru daljše neuporabe) lahko najprej nekoliko navlažite usnje z sezamovim, kokosovim ali olivnim oljem. Počakate, da se vpije in nato premažete s kremo iz čebeljega voska. Sezamovo olje in kremo s čebeljim voskom dobite tudi pri nas.

 

Šivanje: Vsi izdelki so zašiti ročno. V nekaterih primerih se najprej uporabi lepilo za usnje, da izdelek dobi obliko, nato pa se spoj zašije.  Popolnoma vsak spoj  na izdelku RAW je zašit, zato ni nobenih skrbi, da bi kaj popustilo in razpadlo. Značilnost pa so tudi slepi oziroma okrasni šivi, katerih namen je popestritev izdelka in zaključek v neko celoto.   

 

Dobavni rok: V kolikor naročite izdelek, ki je na zalogi, ga prejmete v treh dneh. V primeru, da bi imeli izdelek v lastni barvni kombinaciji oz. izdelka ni na zalogi je dobavni rok vsaj 5-7 dni oziroma po dogovoru.  Izjema je v primeru graviranja. O tem dobite informacije v sestavku GRAVIRANJE, ali pa se obrnite direktno na nas po elektronski pošti, pošljite sms ali pa pokličite.